Finger Skateboarding - Wat is het?

Finger Skateboarding is skateboarden met je vingers. Op het eerste gezicht lijkt het wellicht gemakkelijk als je een geoefende Finger Skateboarder bezig ziet Finger Skateboarden, maar er komt heel wat bij kijken om je skills te verhogen en coole trucs te laten zien.

Soorten Finger Skateboards

Er bestaan diverse soorten Finger Skateboards. De belangrijkste onderdelen van een skateboard zijn de wielen en het board. Er zijn Finger Skateboards die gemaakt zijn uit plastic onderdelen (waarbij de varianten van hogere kwaliteit een metalen onderstel hebben), terwijl er ook varianten bestaan die, net zoals bepaalde type skateboards, uit fineerhout bestaan.

Historie: Hoe is Finger Skateboarding ontstaan?

Finger Skateboards werden voor het eerst gemaakt als hobby speelgoed in de late jaren 1960. Later werden ze als sleutelhangers verkocht in skate winkels. In de jaren 1980 werden de eerste Finger Skateboards gemaakt die werkelijk gebruikt werden om echt mee te skaten. In de jaren 1990 werden ze steeds vaker versierd met Art Work op de onderkant van het board.

Finger Skateboarding is populair in Europa, Singapore, Aziƫ en de Verenigde Staten, en er is een groeiende populariteit in Oost-Europa. Hoewel de sport van fingerboarding meer dan 25 jaar geleden in de Verenigde Staten is ontstaan, is het vooral in Europa steeds populairder geworden. Fingerboarding is bij sommige mensen gegroeid van een hobby naar een echte levensstijl. Fingerboarders organiseren regelmatig wedstrijden, beurzen, workshops en andere evenementen, waarbij het Finger Skateboard centraal staat.

YouTube: vang je Finger Skateboarding Acties

Met de sterke opkomst van deelbare video (met name door Youtube en andere social media) is het Finger Skateboarden enorm toegenomen. Enthousiastelingen delen hun acties online met hun vrienden en andere Finger Skateboarders. Met de huidige mogelijkheden om video ook zeer sterk te vertragen zijn de Finger Skateboard Tricks nog mooier vast te leggen.

 

Het Finger Skateboard Pro van FingerskateBoard.nl wordt gemaakt door onze specialisten in Finger Skateboards. Mooi vormgegeven, functioneel design, voorzien van funky art work, stevig materiaal en gegarandeerd goed voor honderden mooie trucs. Bestel vandaag nog je Finger Skateboard Pro.

Meer informatie

Contact